15 June, 2012

Berpisah Jua....

Tajuk mmg menyeramkan untuk seseorang yang bernama perempuan.. Hehehe.. Actually,saya berjaya memisahkan twins ngan botol susu mereka.. It take times la nak buat benda ni.. Bahan2 yang diperlukan ialah akar seruntun n garam ja.. Thats it.. Mesti semua akan tanya kenapa saya tak nak bagi kembar minum susu padahal it is good for their health n bones. Lg pun, kembar kecik lagi,kesian kat diaorg tak minum susu dh.. No,i'm not so cruel as u thinking..I got my own reason to do that to my twins. The reasons are,i have to wake up every 2 hours to do milk for them at nite,n have to change their diapers too..Pagi2 tu saya kena bgn awal dh, nak kemas umah,nak kemas dapur,nak buatkan minuman untuk husband, nak siapkan beg sekolah untuk twins..banyak keja nak buat pagi2,dh la bgn awai,dgn x cukup tidoq,mata pun dah jadi cam panda dh.. Tu tak masuk lagi pagi2 nnt pening,sakit kepala sbb tak cukup tido.. Atas sbb itu la saya nak stopkan diaorg dari minum susu dlm botol... 
Mesti korang akan tanya lagi,kenapa tak bagi twins makan makanan berat sebelum tidor? Well,my twins ni,even dah makan kenyang,dah baca doa makan, tapi diaorg still nak jugak minum susu..lagipun,umo diaorg dh 3years++,diaorg dh makan apa yang orang dewasa makan,sbb tu saya tak risau kalau diaorg tak minum susu dah.. Twins dah dapat makanan dan keperluan yang cukup dah,so stop ja la.. Hehe.. 
Pada sesiapa yang tak tau akar seruntun tu,ni saya nak bagi gambar akar seruntun tu

ni la rupa akar seruntun tu, amik yang batang tu ja..
Almost 2 weeks dah diaorg dh stop susu,so my tugas kena la prepare makanan yang berat untuk diaorg makan sebelum masuk tidor.. Kadang2 tu kesian la plak sbb mintak air masak mlm2, mgkn dahaga kot.. Xpa la sementara waktu ni ja,lama2 diaorg akan biasa la.. InsyaAllah..

1 comment:

  1. Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!

    ReplyDelete