31 July, 2012

Majlis Perpisahan....

Cerita ni dah basi dh pun.. Carita 2 minggu sudah.. Sebelum kita posa lagi.. Ingat nak buat entry, tapi tu la... Dok pulun yg lain, cerita yg ni dilupakan... Actually, majlis perpisahan ni untuk my boss @ En. Azrifikri bin Nurulazam.. Dulu dia ni,satu batch ngan saya masa kat UiTM Arau.. Saya tak sambung degree, takat diploma ja .. Dia sambung degree kat sana gak.. Dia masuk keja kat tempat saya ni masa saya p cuti bersalin kat kembar.. Balik2 tgk, eh, deni bukan dulu satu batch ngan aku ka? Masa tu tak tau lagi dia pangkat apa.. Tgk, my ex bos, Pn Norliyana nak ikut husband dia p belajar kat UK, so kawan ni la gantikan si Pn Norliyana.. La, deni 41 rupanya...

Alih2 dia jadi bos saya.. tapi,walaupun dia bos,aku org bawah dia, cakap still aku hg lagi(cakap pun pasai hal keha ja) Ada aku kesah?? Hg ingat hg 41 aku tak leh cakap hg aku ngan hg?? Korang faham dak? Bahasa Penang ni,besa la kasaq skit.. Hahaha... Dia keja selama 3thn lebih kat tempat keja aku.. N dia dh dapat keja baru kat PMC starting this 1st August..

Ok la, layan ja la pics ni.. Saya saja ja letak pic ni time bulan posa sebab nak bagi hampa2 semua terliuq.. Hehehe...


Memang sedap sgt2 makanan kat sini.. Dan memang berbaloi la kami pi makan. Ayaq order carrot susun tembikai serta asam boi tapi dia bagi sirap.. Der!!!! Kat mana kami p makan???? Kat mana lagi, kalau bukan kat Bangkok Tomyam!!! Jauh tau kami p.. Nasib baik ada pasport dah... Okay,tipu.. Bangkok Tomyam ni terletak kat area Bayan Lepas, Penang.. Nnt hampa semua mai la makan kat sini.. Service pun cepat.. Blog aku ni dah mcm blog jalan-jalan cari makan la plak.. Dok soh org p makan kat situ, p makan kat sini..
Hehehe....

Ni la Bangkok Tomyam tu.. Kalau nak p buat family gathering pun ok kat sini.. Time kami p ni, lunch hour.. So mmg ramai org yg kerja kat kilang2 area Bayan Lepas mai makan kat sini.. Tapi, tak yah risau kalau lambat ka apa ka, servis mmg terbaeeekkkkkkk......

Tgk la gambar-gambar yang lain. tak larat nak taip dh la.. Nak titon sat.. Ngantuk sgt ni sbb makan ubat sahur tadi...

Glamer penyelia aii... Pn Siti Aisah@Kak Sha.. The very best supervisor... Tgh bagi ucapan.

Bagi hadiah dulu.. Collection dari unit kami...

Boss yang dirai sedang bagi sepatah dua kata.. tapi beribu patah dia dok ucap...

Setelah kekenyangan... Tinggal tulang temulang ja.....

Amik gambar beramai2... 

Ok, habih dah cerita... Nak titon.....


Menu hari ke 3-10

Ok la, sambungan dari menu2 lepas. Nak combine skali menu  hari ke 3-10 Ramadhan.

Menu hari ke 3:
Beli nasi dalca kat Restoran Kassim Mustafa (RKM) kat Chulia Street.. En. Suami belikan sbb dekat ngan tempat keja dia. Dh lama gila tak makan nasi dalca KM ni. Rasa2 last makan masa tak kahwin lagi ngan En. Suami.. Almost 4/5 years la tak makan nasi dalca ni.. Tiba2, bulan puasa kali ni, teringin lak.. Mmg sedap, rasa masih mcm dulu lagi.. Kembar pun bedal makanan yg sama gak. Tak kuasa nak beli makanan yg lain untuk si kembar ni.
Kalau sapa2 yg nak mai Penang tu, boleh la singgah makan kat restoran ni.

Menu hari ke 4:
En. Suami beli tandoori plak.. Kat Chulia Street jugak. Tak masak lagi... Tandoori kat Restoran Kapitan ni mmg sedap, n mmg femes kat Penang.. Kalau mai Penang, x pekena tandoori,rugi la.. Mai Penang na cek.. Dok promote negeri sendiri ni....

Menu hari ke 5:
Cek dah mula masak.. Masak gulai ayam.. Request by En. Suami.. Buat sayur buncis n makan buah-buahan ja..

And once again, hamba lupa nak snap pic gulai ayam... Mmg tak serashi sungguh gulai ayam mgam blog mak kembar ni...

Menu hari ke 6:
Disebabkan gulai ayam tu ada lagi, mak kembar cuma buat roti sorai/roti jala ja.. N makan buah2an yang sedia ada.. Pic xdak na.. Xdan nak snap sbb penat berdiri dok sorai.. Hehehe...

Menu hari ke 7:
P bukak posa umah MIL. MIL buat sup daging, ayam goreng kunyit n ayam goreng KFC.

Menu hari ke 8:
Family En. Suami mai bukak posa kat umah.. Mak kembar masak parpu telor, goreng ikan cencaru,n sambal tumis udang.. Xdak pic, kelam kabut sbb kalut masak.. tgk2 nak bukak posa dh..

Menu hari ke 9:
P bukak posa umah my parents plak. My mom masak sambal tumis kerang, gulai ayam, kanji, sotong goreng kunyit.. Mmg terangkat lah.. Kenyang makan.. Ayaq mata kucing.. Dok langgah ayaq ja sampai perut buncit.. Mcm sebulan preggy lak.. Tipu.

Menu hari ke 10:
Mak kembar masak asam pedas ja semalam, walaupun mak kembar demam tapi gagahkan diri jugak memasak untuk suami dan anak2... Ehmmm..... Mananak cari isteri camni?? Habaq mai sat....

Menu hari ke 11:
Tak tau lagi nak makan apa.. Nnt kita update lain na..

Byee....

Terkejut sampai demam.....

Mula2 nak gelak dulu... Hahahahahahaha..... Merapu pagi2 ni.. Ini bukan cerita misteri nusantara atau expose mistik atau apa2 saja... Ini kisah yg berlaku semalam. Sbb tu la mak kembar ni tak post apa2 entry, sebab demam mengejut sampai dapat MC semlm.. Hahahaha.... Gelak lagi skali... Ok,enough!!!!!

Sebenarnya,mak kembar ni malu la nak cerita.. Ada la sepasang kembar ni rupanya minat jugak baca mak kembar punya blog yg ntah apa2 ni.. Hehehe... Sayang kembar dorang tu... Kembar dorang ni mmg femes amos punya la.. Dah la cantik, bergaya, bijak lak tu.. Bukan nak membodek, tapi mmg kenyataan... Hehehe... Tak pecaya, korang semua leh tgk apa yg mak kembar print screen ni... Ida/Iena Mansor siap rindu nak baca blog mak kembar tau...




 Semua nampak tak ada blog twins mom kat situ... Ha, nampak tak blog aii ni femes.. Tu yg terkejut sampai demam semalam... Mmg tipu.. Hahaha... Tapi, semalam mmg mak kembar demam mengejut.. Suhu badan 38.7, tak la tinggi mana.. Tapi,sakit badan2 semua.. Badan sejuk mengalahkan dok ada kat Paris.. Wah, tak nak kalah, nak jugak boh ada kat obersea... Over kau... Hari,alhamdulillah.. Dh ok.. Masa sahur pg td, dh makan ubat siap2.. Hopefully, no more pains on me today...

Ok la, nnt kita update lagi na.. bye....

p/s: Innalillah... Bapa saudara saya, Mamu Bidin telah kembali kepadaNya. Semoga roh allahyarham ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman. Amin..
DaripadaNya kita datang, dan kepadaNya jua kita kembali..