13 July, 2012

Kembar Ber'khemah'

Alang-alang dok rajin hari ni, kita post entry belambak-lambak.. Last week, saya ngan En. Suami pegi ke SSF.. P pun sbb dapat call dari SSF.. Depa habaq kami ada baucer berjumlah RM20.66.. So, p la tuntut baucer tu yg mana expired August nnt.. Xpa, sblm expired kami nnt guna baucer tu.. Dalam hujan lebat tu kami redah p SSF, berdua ja.. Anak2 ada kat nurseri..

Dh sampai SSF tu rambang mata la sat.. Tapi, x amik apa pun. Saya cuma amik alat nak lap cermin tu satu, baru RM3.00, beli storage box RM39.90, sbb nak isi mainan kembar yg banyak, beli jug plastik sbb nak isi air masak RM18.00, n last beli khemah untuk kembar,RM 38.90.. En. Suami kata mmg berbaloi beli khemah ni kat SSF sbb En. Suami dok p rikie kat tpt lain smuanya harga atas pada RM100. Tambah2 kat kedai toys kat shopping mall, lagi la mahal..

So beli la kat kembar khemah ni.. Siang malam asyik nak dok dlm khemah ni ja, sampaikan nak tdoq mlm pun nak tdoq dlm khemah.. Sabar ja la ngan kerenah anak2 ni..

Ni la rupa khemah tu....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


Memang boleh muat untuk dua org budak.. Mula2 tu En. Suami beli satu ja, nak bagi si kembar share la khemah ni, last2 si kakak konker khemah ni kat dia sorg, yg si adik apa lagi, dok melalak la x boleh masuk dlm.. Esoknya, si bapak pun p la beli yg lagi satu kat si adik.. Ada dua khemah la lani kat umah.. 

Buat sementara waktu ni, si ibu dh simpan khemah balik.. Sbb si kembar dok 'uli' khemah ni cam dok uli kek plak.. Depa lipat, depa lilit khemah ni smp dah herot petot dh.. Lagi satu,khemah ni sesuai untuk outdoor activity,ie camping, p tepi pantai ka.. So, p la beli khemah ni untuk anak2, kalau x mau umah semak, khemah ni boleh dilipat dan simpan dlm beg yg kaler pink tu..


Till then, bye....

No comments:

Post a Comment