05 July, 2012

Nafsu...

Assalamualaikum,smua... semlm xdak entry terbaru sbb saya terpaksa EL. kereta comel buat pasai plak semlm.. Tak tahu la apa masalahnya.. Dh tukar bateri baru, dah tukar plug, tapi still sentap.. Hahaha.. Jgn la sentap lama2 syg... Tuanmu ini nak guna kamu lagi 6tahun.. Tolong la berbakti pada tuanmu ini.. Tuanmu ini sayang kamu sgt2.. Melalut pasai kereta plak.. Lain kali la post pasai kereta somel saya ni..

Move to our main topic.. Sebenarnya, nak crita pasai nafsu makan.. MasyaAllah, perut ni, kalau puasa ja, teringat mcam2 makanan.. Last tuesday, saya ganti posa n alhamdulillah, masih diberi nafas oleh Nya untuk meneruskan puasa tersebut.. Kan kat entry lepas ada cerita pasar  malam.. Ya, En. Suami ke pasar mlm.. Yg si isteri plak, kalut dok nak makan laksa.. Balik keja, terus saya rush ke gerai kuih muih,depa ada jual laksa sekali..

"Laksa sebungkus"
"OK"

Tengok plak si penjual tu baru ja angkat cokodok panas2 dari kuali..

"Cokodok 2 ringgit, popia 3, onde-onde 2"
"OK"
"Brapa semua dik?"
"Ehmm... RM6.50 kak.."

Bayar la duit semua, terus pecut keta p amik anak-anak kesayangan, lepas tu, balik umah terus.. Tgk2 jam dh pukul 6.45pm.. Cepatnya masa berlalu...Balik umah tgk En. Suami dh beli makanan kat pasar mlm...

Yg ni untuk org berpuasa..Nasi Lemak Pak Hardi, terbaeeekkkk.. Mmg sedap..

Ni untuk anak2 kesayangan.. Share dorang...

Untuk En. Suami plak.......

Ni untuk En. Suami.. Dh habis dibedal sebelum kami balik...

Anyway, tq so much En. Suami sebab belikan makanan untuk org yg berpuasa..

Siapa yang memberi makan (saat berbuka) untuk orang yang puasa, maka dia mendapat pahala seperti pahala orang yang diberi makannya itu tanpa dikurangi sedikitpun dari pahalanya. (HR At-Tirmizy, An-Nasai, Ibnu Majah, Ibnu Hibban dan Ibnu Khuzaemah).

Ni la hasil tapauan saya kat gerai kuih kemarin:

Teringin punya pasai.. Semua ni salahkan anak tekak,ye!!!

Ni la cokodok yg panas2 tu, tapi bila dah balik umah, dah sejuk terus jadi keras. Makan jugak walaupun dh keras. Tak de keja aku nak goreng balik bagi panas.. Kembar pun suka mkn cokodok ni, depa la tukang perabih cokodok ni...

Lama gila tak makan onde2, tanya penjual tu, dia kata inti nyok (kelapa) terus chup 2 ketoi, popia tu sampai ke mlm dok garing situ la..

Kuih muih tu kami kongsi anak beranak.. Laksa tu makan sorang2, tinggal lagi skit ja baru teringat kat En. Suami.. Hehehe.. Sian suami saya, makan laksa skit ja.. Nnt ibu beli lagi na.. 

Alhamdulillah Ya Allah atas rezeki ini.....


p/s: Hari ni pun posa lagi.. Puas sunat plak selepas dh habis qadha puasa...

No comments:

Post a Comment