24 August, 2012

FIL Birthday Celebration

Hi all... Hari ni kerja lagi.. Mai kerja tapi rasa cam tak kerja ja, sbb banyak benda tak boleh nak proceed. Orang lain cuti raya, kita ni raya2 mai kerja.. Ehmm.. Cuti kena simpan, untuk emegency case or something else...

Last wednesday was my FIL birthday.. FIL dah 56 dis year, same age with my mom.. Nak cerita skit kat korang semua pasai my bapa mentua ni.. We called him abah.. Abah mmg seorang abah yg terbaik pernah kami ada.. Abah tak boleh tgk kalau anak2 dia lapaq,dia akan p beli makan untuk anak2 dia. Dia tak boleh tgk anak2 dia sakit,dia risau.. Abah sayang kat dua orang cucu kembarnya... Kembar panggil abah, tok wan... Abah beli apa saja untuk cucunya.. Kami boleh share everything ngan abah.. Bila kami dlm kesempitan, abah, mak dan adik2 ipar la yg menolong kami. Saya ingat lagi masa tu, mak(MIL) ajak kami p makan kat Pen Mutiara Batu Maung.. Semua family berkumpul mlm tu, kami makan, berseronok dok cerita mcm2.. Dh habis makan semua, abah menyampaikan amanat beliau, abah cakap, kalau mak ngan abah dah tak dak nnt,ikatan adik beradik jgn putus, buat perjumpaan mcm ni, makan2, kalau ada di antara kita yg susah, kita kena tolong menolong. Saya ni hanyalah menantu dalam family suami, tapi bila saya dengar abah bagi amanat camtu kat kami, air mata saya terus keluar ngan laju. Aku kena pikul tanggungjawab as a sister for my BIL n SILs.. Selama 4 tahun aku masuk dalam keluarga En. Suami, aku tak pernah rasa mcm org luar. Saya rasa mcm saya ni anak mereka sendiri. Abah,mak,adik2 menyayangi saya seperti saya seorg ank/kakak mereka.. Pengorbanan mereka untuk saya,takkan sesekali saya lupakan... Saya sayang abah,mak n adik2... Ok la,dari nak cerita benda best,p masuk lak benda tersentuh hati.. Hehe....

Tengok ja la pic tok wan ngan kembar dok potong kek....

Ni la birthday kek tok wan...


Kembar dah konker birthday cake tok wan...


Dok calit dh kek.. Punya tak sabaq nk mkn..


Insiden ketika nak potong kek.. Kami semua syok dok menyanyi kat tok wan, yg kakak plak p menangih.. hahaha... Kakak sedih sebab sebelum nak potong kek, kakak kena marah. Hehe...


So,apa lagi si adik mula la amik kesempatan.. Dia konker kat dia pisau potong kek tu.. Time ni, En. Suami dok pujuk kakak. Tu gambar kakak ngan tok wan tak dak.. Sian kakak...

Yg tu ja la pic yg ada, sbb dah tak tahan nengok kek tok wan tu... Sedap....

2 comments:

  1. lorh..kakaknya kne mrh..huhu biasalah..time kitaorng kecik2 pn selalu kne mrh..sbb nakal giler time kecik2..hihi :p

    btw selamat hari jadi buat tok wan..semoga sihat selalu..and selamat hari raya buat twins, and family akak :)

    ReplyDelete
  2. hehe.. tu la... diaorg lani tgh aktif,sampai kena marah ngan bapak depa,baru la nak dok diam, alau ngan akak siap marah kita balik... hehe... ok ida/iena.. Selamat Hari Raya to both of you n ur family...

    ReplyDelete