01 November, 2012

Basikal baru

Salam 1 November.. Wah, dah masuk November dah.. Sat ja rasa... Nasib baik dok pejam celik, pejam celik, kalau pejam tak celik2, ehmmm...pikiaq la sendiri na... Alhamdulillah, jantung ini masih lagi berfungsi dan berdegup setiap saat...

November ni, si kembar dah umur 3 tahun 7 bulan.. Sat ja depa dah besar.. Mcm2 hal ngan budak dorang tu.. Si pak kembar plak, apa yg depa mau, semuanya dibeli.. Sbb tu la si kembar ni banyak lemak... Yg terbaru, pak kembar belikan depa android... Android ok?? Harga ratus2 jugak la.. Mak kembar ni dok makan hati.. Kalau bagi kat mak kembar ratus2 tu tak pa gak, boleh la mak kembar nak beli SK II.. hehe.... Pak kembar bukan beli satu na, beli dua biji android sekaligus.. Pak kembar dah tak tahan dah tgk si kembar asyik dok berebut hp mak kembar.. Dh beli, soh la jaga elok2 android tu... Sehari dua ja nak jaga elok2 pun, lepas tu, android ke mana, casing ke mana...  Mak kembar ni la dok tukang kutip semua barang depa.. Lepas tu, baru ja seminggu lebih beli android tu, satu daripada sndroid tu telah rosak.. You know what???? Si adik telah bagi screen android retak!!!!!!! Ha,amek kawwww............ Terus tak leh function android tu... Tinggal la lagi satu ja android ni.. Dok kena jaga elok2 jugak ni... Android yg rosak tu nak kena p repair plak. Hat lain yg rosak ada warranty lagi, kalau screen rosak, NO WARRANTY, ok??? Dah p tanya kt kedai, nak repair mau kat RM220.. Lebih baik beli yg baru... &*^&$$&(*%%^$ <--- tanda mak kembar geramm.. Hahaha.....

Minggu lepas plak,balik keja, pak kembar dok tunjuk pic basikal baru kembar plak.. Ya Allah, En. Suami,apakah ini semua???? Asyik kembar ja, bila turn mak kembar ni???? Basikal tu plak ada satu ja kt kedai tu, yg satu lagi kena tunggu sampai ada stok. So,Selasa lepas, gigih la mak kembar p amik basikal baru depa tu... Ehmm..... Ratus2 gak tau... Tensi mak!!!! Lani,si kembar balik ja dari sekolah, nak naik basikal baru... Adoi la, dah la mak kembar banyak keja nak buat... Dok kena tunggu depa plak. Pak kembar pun kena jugak. Lani balik2 keja, tak leh rest dah.. Lagi tak naik basikal,lagi tula nnt dok melalak... Pening mak,nak!!!!

 Fresh lagi time ni.. Apek ni dok pasang bell ladybird

 Dh siap pasang bell, dan ready untuk dibawa balik umah..

Pak kembar beli basikal baru kat kembar sebab basikal yg lama tu dah kecik. Bila kembar nak kayuh, lutut depa dok kena handle.. Jadi pak kembar kesian kan kembar, so dia belikan la si kembar tu basikal baru...

Ni la tricycle lama kembar.. Baru setahun guna tricycle ni... Yg lawaknya, tricycle ni dah lama beli, tapi yg si kakak baru pandai kayuh tricycle ni dalam beberapa minggu sudah.. Hahahaha....
 

Ok,bai.

No comments:

Post a Comment