31 December, 2012

Entry terakhir di tahun 2012

Beberapa jam lagi tirai 2012 akab berlabuh.. n 2013 will arise.. Sat sangat masa berlalu.. Nak flash back balik apa yg berlaku sepanjang tahun 2012 untuk kami anak-beranak...

RANGKUMAN JANUARI - DISEMBER 2012

Awai tahun dimulai dengan membuat keputusan untuk memberhentikan kembar kat taska lama diaorg.. Sakit hati n not satisfied ngan penjagaan depa.. Dapat taska dan tadika baru untuk kembar.. Berpuas hati ngan penjagaan diaorg. Si kembar dah pandai baca doa n pandai tulis ABC.. 
P bercuti kat CH.. Percutian yang paling tak best sbb jalan jammed teruk kat atas tu..
 Tahun ni juga, aku berjaya turunkan berat badan aku dari 60kg to 54kg.. Hebat tak aku? Aku diet sendiri tau. Tak makan ubat kurus, sapu lotion smua... Aku takut belakang hari ada side effects.. Sbb tu la gigih diet sendiri... Kena tahan nafsu beb!!! Siang hari aku makan sampai buncit perut, apabila malam menjelma, aku jadi baby.. Makan pun ciput ja.. Last aku makan, pukul 7/8 mlm ja.. Lepas dari masa tu, kalau lapaq aku minum milo segelas.. Pastu, p tdq.. Mula2 tu, bila jaga tgh2 malam, mmg aku lapaq la, tapi lama2 dah jadi biasa dah.. So, aku harap, berat aku akan maintain camni ja.. 
Pastu, dalam tahun ni jugak la aku amik kolagen.. Alhamdulillah, setakat ni aku makan, sesuwei ngan badan aku... Aku akan amik lagi untuk beberapa bulan akan datang.. 

Pastu, apa lagi aa????? Ehmmm........

Aku dapat hp baru.. Mula2 aku beli Nokia Lumia 610, aku pakai 2 bulan ja, pastu aku mengadu kat En. Suami nak tukaq phone sbb budak kat tpt keja aku perli aku. Dia kata mana ada org pakai nokia lani, hang mcm makcik2... Tersentuh hati den.... Balik ngadu kat En. Suami.. Hehe... Lepas tu, En. Suami ajak p beli hp baru.. Lani, aku pakai Samsung S Advance.. Aku suka sbb ia friendly user.. Aku tak dak la amik notes,S 2, S 3 bagai sbb aku tak suka, hp tu besaq. Macam tak sesuai ngan aku sebagai seorang perempuan yang berjiwa kecik.. Hahaha.....
Nak dekat hujung2 tahun ni,pikiaq anak2 plak. Dh nak masuk tadika, n have to settle down all their fees..Bab yuran semua dah settled,pastu sbk plak beli barang2 depa nak p tadika. Padahal, kembar aku tu belasah ja pakai apa pun, tapi besa la, mak kena over hokey... Start tahun depan, depa nnt kena baca IQRA', tapi teacher kat sana dah advanced ajar diaorg baca IQRA' tahun ni.. Masalahnya, anak2 aku tu, tak mau ngaji.. Bila tanya awat tak mau ngaji, adik ngan kakak malu kat teacher... Ya la tu anak oiiii, alasan kamu tak munasabah... Kamu dua org dok menyanyi,menari smua tak malu, bab nak ngaji kamu malu ye!! Tapi, tak pa la,dah bincang ngan En. Suami, so start malam ni, lepas solat maghrib, kena ajar depa ngaji... In Shaa Allah. Aku sbgai seorang emak yang prihatin mengenai ilmu agama ni, aku rasa cam sedikit kecewa n sedih sbb anak2 aku tak mau ngaji... Hopefully by 2013, depa nak ngaji. Amin..
Yang paling menggembirakan hati aku tahun ni, ialah aku dapat 'jurulatih' baru.. Seronok tak kira.. Thanx laling. I LOVE YOU SO MUCH... Aku mmg puas hati sgt2 ngan 'jurulatih' baru aku ni sbb semua aku boleh letak dalam ni including my samsung.. And ada compartment untuk letak kad2 smua.. Aku sgt2 puas hati.. Sebelum ni pun aku wristlet jurulatih yg kecik, duit kena lipat, hp tak leh masuk dalam tu.. P mana kena usung wristlet tu ngan hp, lani tak yah dah, Aku angkut yg tu ja.. Lagi pun,aku ni bukan la penggemar handbag. Nnt aku stori pasai handbag ni. Nak tayang skit 'jurulatih' baru aku tu...


Cantik tak? Tak cantik pun tak pa la, asalkan suami kata cantik sudah.. Hehe...

Ok semua... Selamat tinggai 2012 n welkem 2013. 

The past has gone by long ago, it is already history,
But the future is yet to come, it's the brand new mystery.
So let go of all your bad experiences of the past,
May you have lovely memories this year forever to last.
Have a Happy New Year.
*qoutes taken from GOOGLE

Shopping di akhir 2012...


Hasil shopping'an semalam.. Barang kembar lagi banyak dari barang ibu depa.. Yang tak dak dalam pic ni, alas kaki n panties si twins..  Tak dan nak snap, depa dah pakai dah panties depa tu, and En. Suami dah tak sabaq2 nak guna alas kaki baru.. Hehe... Lani, si kembar dah pandai nak pilih barang depa sendiri.. Tgk la pilih bantai dan towel pun kaler lain2.... Pencil case sama kaler sbb ibu depa yang pilih.. And paper beg COACH tu of cos la tuan tanah punya... Sayang En. Suami ketat2 sbb beli 'jurulatih' baru untuk isteri dia ni....

18 December, 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey


Assalamualaikum!!!! Selepas beberapa minggu, baru hari ni teringat yg aku ada blog.. Hahaha.. Ya ka? Tu la kan, org buat blog, hang pun buat blog.. Org update blog tiap2 hari, hang update blog beberapa minggu sekali.. Hehe... Aku suka menulis sebenarnya, sbb tu la aku create blog ni. Menulis sama la ngan menaip kot!!! Hehe.. Lagi satu, aku plak keja bahagian kewangan, so end of the year mmg akan bz skit.. Ni pun aku settle keja siap2, nak dok rest sat.. Hehe...

Banyak benda yg aku nak cerita sepanjang aku tak bersiaran ni.. Tapi, tu la satg korang semua muak plak.. Aku amik yg paling latest la.. Last Saturday, we went to meet The Hobbit!!!! Yeay, i love the film... Since aku ni peminat setia Lord of The Ring, so automatically The Hobbit pun jadi fav film aku.. Kami p berempat la. Aku, En. Suami n si kembar.. N ini la kali pertama aku bawa kembar p tgk wayang... N selepas 4 tahun, aku n En. Suami p tgk wayang.. Masa kembar kecik2 mana leh bawak pi, satg melalak plak dlm tu, buat malu ja.. Hehe.. Ni depa dah 3thn++ kami bawak la depa p.. 

Sebelum masuk panggung, kena bergambar dulu... Kakak takut kat Gollum, tu yg muka tak dak ceria... Hehe...

Yes, we're going to TGV 1st Avenue.. Lepas 4 tahun baru nak tgk wayang balik, tu yg excited tu..

Kitaorg pegi tgk tayangan pukul 11.15am, nasib baik la org tak ramai.. So bila dah masuk panggung tu, si kembar ok lagi.. Sbb movie pun tak start lagi, once nak start dah, semua lampu padam, depa dok diam la sat.. Siap bgtau kat aku, ibu besaq aa tv ni.. Hehe... Sian kembar aku, tak penah masuk panggung... Lepas tu, aku ingatkan depa takut, tapi depa siap dok bersembang, mulut pok pek pok pek.. Sebelum masuk tu, aku ada beli pop corn n hotdog stix sorang satu.. Sambil makan, sambil sembang.. Aku ni risau ja kalau orang kat belakang kami nnt mai marah sbb si kembar tak mau dok diam.. Nasib baik la, depa pun buat tak tau ja.. Yg tak tahan tu, si adik ajak balik, tak suka dok kat sini.. Jenuh pujuk la jugak. Aku bagi ja depa main hp aku, dok diam lama la jugak... Sekali tgk, si adik dah tidoq.. Patut la dok diam punya lama..Hehehe.. Nasib baik la En. Suami amik couple sit, so senang la si kembar nak tidoq.. Sorang tidoq ngana ku, sorang lagi tidoq ngan En. Suami.. Pertengahan movie tu la si kembar tidoq.. Tak sempat depa nak tgk Gollum.. Gollum tu la dok tgk depa.. Ok la,kita review skit cerita ni...

The Hobbit: An Unexpected Journey 
Cerita dia mengenai si hobbit bernama Bilbo Baggins, kalau korang penah tgk LOTR, dia la uncle Frodo Baggins yg ada cincin tu.. Ni cerita pasai dia la.. Dia telah dipilih oleh Gandalf untuk menolong dwarf mengambil balik harta dan tanah mereka yg telah dirampas oleh Dragon Smaug.. 



Korang kena tgk kat panggung cita ni, baru la best.. Aku tgk normal punya, sbb malas nak pakai spek 3D tu.. Kalau 3D tu, mesti lagi best...

Bagi aku, cerita ni mmg best.. Beginning dia cam slow skit la, sbb banyak bercakap, part tengah2 sampai habih mmg best.. Aku cam tak puas tgk sbb bawak anak.. hahaha.. Kesian anak aku... 

The Hobbit part II nnt, ibu nak dating ngan ba ja.. Kembar dok umah tok na.. Hehehe..

p/s: Kepada semua yg meminati LOTR, confem korang akan minat gak The Hobbit ni.. Mati la aku kena hentam kalau korang tgk tak best... 

Ok la, chow dulu..