31 December, 2012

Entry terakhir di tahun 2012

Beberapa jam lagi tirai 2012 akab berlabuh.. n 2013 will arise.. Sat sangat masa berlalu.. Nak flash back balik apa yg berlaku sepanjang tahun 2012 untuk kami anak-beranak...

RANGKUMAN JANUARI - DISEMBER 2012

Awai tahun dimulai dengan membuat keputusan untuk memberhentikan kembar kat taska lama diaorg.. Sakit hati n not satisfied ngan penjagaan depa.. Dapat taska dan tadika baru untuk kembar.. Berpuas hati ngan penjagaan diaorg. Si kembar dah pandai baca doa n pandai tulis ABC.. 
P bercuti kat CH.. Percutian yang paling tak best sbb jalan jammed teruk kat atas tu..
 Tahun ni juga, aku berjaya turunkan berat badan aku dari 60kg to 54kg.. Hebat tak aku? Aku diet sendiri tau. Tak makan ubat kurus, sapu lotion smua... Aku takut belakang hari ada side effects.. Sbb tu la gigih diet sendiri... Kena tahan nafsu beb!!! Siang hari aku makan sampai buncit perut, apabila malam menjelma, aku jadi baby.. Makan pun ciput ja.. Last aku makan, pukul 7/8 mlm ja.. Lepas dari masa tu, kalau lapaq aku minum milo segelas.. Pastu, p tdq.. Mula2 tu, bila jaga tgh2 malam, mmg aku lapaq la, tapi lama2 dah jadi biasa dah.. So, aku harap, berat aku akan maintain camni ja.. 
Pastu, dalam tahun ni jugak la aku amik kolagen.. Alhamdulillah, setakat ni aku makan, sesuwei ngan badan aku... Aku akan amik lagi untuk beberapa bulan akan datang.. 

Pastu, apa lagi aa????? Ehmmm........

Aku dapat hp baru.. Mula2 aku beli Nokia Lumia 610, aku pakai 2 bulan ja, pastu aku mengadu kat En. Suami nak tukaq phone sbb budak kat tpt keja aku perli aku. Dia kata mana ada org pakai nokia lani, hang mcm makcik2... Tersentuh hati den.... Balik ngadu kat En. Suami.. Hehe... Lepas tu, En. Suami ajak p beli hp baru.. Lani, aku pakai Samsung S Advance.. Aku suka sbb ia friendly user.. Aku tak dak la amik notes,S 2, S 3 bagai sbb aku tak suka, hp tu besaq. Macam tak sesuai ngan aku sebagai seorang perempuan yang berjiwa kecik.. Hahaha.....
Nak dekat hujung2 tahun ni,pikiaq anak2 plak. Dh nak masuk tadika, n have to settle down all their fees..Bab yuran semua dah settled,pastu sbk plak beli barang2 depa nak p tadika. Padahal, kembar aku tu belasah ja pakai apa pun, tapi besa la, mak kena over hokey... Start tahun depan, depa nnt kena baca IQRA', tapi teacher kat sana dah advanced ajar diaorg baca IQRA' tahun ni.. Masalahnya, anak2 aku tu, tak mau ngaji.. Bila tanya awat tak mau ngaji, adik ngan kakak malu kat teacher... Ya la tu anak oiiii, alasan kamu tak munasabah... Kamu dua org dok menyanyi,menari smua tak malu, bab nak ngaji kamu malu ye!! Tapi, tak pa la,dah bincang ngan En. Suami, so start malam ni, lepas solat maghrib, kena ajar depa ngaji... In Shaa Allah. Aku sbgai seorang emak yang prihatin mengenai ilmu agama ni, aku rasa cam sedikit kecewa n sedih sbb anak2 aku tak mau ngaji... Hopefully by 2013, depa nak ngaji. Amin..
Yang paling menggembirakan hati aku tahun ni, ialah aku dapat 'jurulatih' baru.. Seronok tak kira.. Thanx laling. I LOVE YOU SO MUCH... Aku mmg puas hati sgt2 ngan 'jurulatih' baru aku ni sbb semua aku boleh letak dalam ni including my samsung.. And ada compartment untuk letak kad2 smua.. Aku sgt2 puas hati.. Sebelum ni pun aku wristlet jurulatih yg kecik, duit kena lipat, hp tak leh masuk dalam tu.. P mana kena usung wristlet tu ngan hp, lani tak yah dah, Aku angkut yg tu ja.. Lagi pun,aku ni bukan la penggemar handbag. Nnt aku stori pasai handbag ni. Nak tayang skit 'jurulatih' baru aku tu...


Cantik tak? Tak cantik pun tak pa la, asalkan suami kata cantik sudah.. Hehe...

Ok semua... Selamat tinggai 2012 n welkem 2013. 

The past has gone by long ago, it is already history,
But the future is yet to come, it's the brand new mystery.
So let go of all your bad experiences of the past,
May you have lovely memories this year forever to last.
Have a Happy New Year.
*qoutes taken from GOOGLE

No comments:

Post a Comment