18 December, 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey


Assalamualaikum!!!! Selepas beberapa minggu, baru hari ni teringat yg aku ada blog.. Hahaha.. Ya ka? Tu la kan, org buat blog, hang pun buat blog.. Org update blog tiap2 hari, hang update blog beberapa minggu sekali.. Hehe... Aku suka menulis sebenarnya, sbb tu la aku create blog ni. Menulis sama la ngan menaip kot!!! Hehe.. Lagi satu, aku plak keja bahagian kewangan, so end of the year mmg akan bz skit.. Ni pun aku settle keja siap2, nak dok rest sat.. Hehe...

Banyak benda yg aku nak cerita sepanjang aku tak bersiaran ni.. Tapi, tu la satg korang semua muak plak.. Aku amik yg paling latest la.. Last Saturday, we went to meet The Hobbit!!!! Yeay, i love the film... Since aku ni peminat setia Lord of The Ring, so automatically The Hobbit pun jadi fav film aku.. Kami p berempat la. Aku, En. Suami n si kembar.. N ini la kali pertama aku bawa kembar p tgk wayang... N selepas 4 tahun, aku n En. Suami p tgk wayang.. Masa kembar kecik2 mana leh bawak pi, satg melalak plak dlm tu, buat malu ja.. Hehe.. Ni depa dah 3thn++ kami bawak la depa p.. 

Sebelum masuk panggung, kena bergambar dulu... Kakak takut kat Gollum, tu yg muka tak dak ceria... Hehe...

Yes, we're going to TGV 1st Avenue.. Lepas 4 tahun baru nak tgk wayang balik, tu yg excited tu..

Kitaorg pegi tgk tayangan pukul 11.15am, nasib baik la org tak ramai.. So bila dah masuk panggung tu, si kembar ok lagi.. Sbb movie pun tak start lagi, once nak start dah, semua lampu padam, depa dok diam la sat.. Siap bgtau kat aku, ibu besaq aa tv ni.. Hehe... Sian kembar aku, tak penah masuk panggung... Lepas tu, aku ingatkan depa takut, tapi depa siap dok bersembang, mulut pok pek pok pek.. Sebelum masuk tu, aku ada beli pop corn n hotdog stix sorang satu.. Sambil makan, sambil sembang.. Aku ni risau ja kalau orang kat belakang kami nnt mai marah sbb si kembar tak mau dok diam.. Nasib baik la, depa pun buat tak tau ja.. Yg tak tahan tu, si adik ajak balik, tak suka dok kat sini.. Jenuh pujuk la jugak. Aku bagi ja depa main hp aku, dok diam lama la jugak... Sekali tgk, si adik dah tidoq.. Patut la dok diam punya lama..Hehehe.. Nasib baik la En. Suami amik couple sit, so senang la si kembar nak tidoq.. Sorang tidoq ngana ku, sorang lagi tidoq ngan En. Suami.. Pertengahan movie tu la si kembar tidoq.. Tak sempat depa nak tgk Gollum.. Gollum tu la dok tgk depa.. Ok la,kita review skit cerita ni...

The Hobbit: An Unexpected Journey 
Cerita dia mengenai si hobbit bernama Bilbo Baggins, kalau korang penah tgk LOTR, dia la uncle Frodo Baggins yg ada cincin tu.. Ni cerita pasai dia la.. Dia telah dipilih oleh Gandalf untuk menolong dwarf mengambil balik harta dan tanah mereka yg telah dirampas oleh Dragon Smaug.. 



Korang kena tgk kat panggung cita ni, baru la best.. Aku tgk normal punya, sbb malas nak pakai spek 3D tu.. Kalau 3D tu, mesti lagi best...

Bagi aku, cerita ni mmg best.. Beginning dia cam slow skit la, sbb banyak bercakap, part tengah2 sampai habih mmg best.. Aku cam tak puas tgk sbb bawak anak.. hahaha.. Kesian anak aku... 

The Hobbit part II nnt, ibu nak dating ngan ba ja.. Kembar dok umah tok na.. Hehehe..

p/s: Kepada semua yg meminati LOTR, confem korang akan minat gak The Hobbit ni.. Mati la aku kena hentam kalau korang tgk tak best... 

Ok la, chow dulu..

No comments:

Post a Comment