25 April, 2013

Percutian yg dah basi

Salam semua... Hai... Ya Ampun,lama gilos aii tak hapdet blog aii ni.. Kat sebulan lebh jugak la.. Mood nak berblogging tu dah down sgt2.. Rasa cam nak becerita,tapi malas.. Malas nak taip,lepas tu plak, rasa cam byk cerita nak hbq.. Tak tau nk mula yg mana dulu... Hehe... Tu la kan, biar entry tertangguh, camni la... hehe...

Ok la, aku nak mula cerita pasai percutian kami bulan lepas p.. Kami p Jakarta/Bandung..
Aku p ngan family mertua aku.. Ni kiranya 1st time la aku ngan kembar nek flite.. Jakun jap la wei.. Takut pun ada.. Hehe... Kitaorg take off on Sunday 10/2/2013 @ 2145 n touch down kat Jakarta pkl 12 tgh mlm waktu tempatan.. Jam Indon ni lambat sejam dari Malaysia...

 Bergambar di airport Penang

My cheeky girl

Kasih seorg bapa.. Sayang ba ketat!!

Sampai ja kat airport Jakarta tu, lapaq sgt2... Ngan si kembar nak ayaq, yg aku plak tak bawak botoi ayaq depa.. Nasib baik la, sampai Jakarta tu, kami punya pak supir udah nunggu.. Kami naik coaster.. Selesa sgt.. Malam tu jugak la kami ke Bandung.. Perjalanan dari Jakarta ke Bandung amik masa 3 jam kot.. Dok dlm coaster ja, smua pakat letih, Lepas tu, singgah kat RnR kat sana, ada KFC open 24hrs.. Redah ja makan KFC tgh2 mlm.. Lapaq punya pasai.. Lepas tu, sambung balk perjalanan ke Bandung.. Around pukul 0330 kami sampai ke Bandung. Pak Supir kami tu bawak p dok umah cam homestay dulu sementara nak check in hotel esok pagi tu.. Aku pun tak ingat la tempat tu nama apa.. Mmg sejuk sgt kat umah tu.. Kalau cakap siap boleh kuar asap lagi.. hehehe...

11/2/2013
Semalam tu kan tdoq lmbt, bgn plak awai.. Pak supir tu pun dah tunggu kami. Pukul 10 pg kena keluar sbb nak p Pasar Baru. Kena angkut ngan beg2 semua sbb nak dok hotel plak.. Breakfast semua penjaga umah tu sediakan.. Aku tak makan pun, sbb rasa cam tak lalu nak makan makanan depa lagi.. Destinasi pertama terus ke Pasar Baru.. 

 Sebelum masuk ke Pasar Baru.. Ada banyak lot kedai kat luar tu...

Shopping kat Pasar Baru. Aku tak shopping apa sgt pun. Cuma beli kain meter n satu suit skirt ngan blouse.. Yg tu ja aku beli kat Pasar Baru. Shopping baju bandung kat budak2 dorang tu.. Aku pelik sgt sbb masa p Pasar baru tu, cam tak dak nafsu nak shopping.. Biasa2 ja.. Telekung pun tak beli.. 
Mungkin sbb kalut nak tgk budak2 tu, tu yg aku cam malas nak beli apa2. Kena jaga budak dorg tu btoi2. Dh la p tempat org, buat hilang anak aku, mau menangis aku tak situ... 

 Tambah lak si adik ni nak soh dukung ja, penat mak nak... Cam nak patah pinggang aku dukung budak ni.. Yg si kakak plak,tak mau langsung kat mak dia.. Nak aunty ngan tok chu ja.. Selamat skit.. Hehehe...

Tgk tu, aku cam nak terlentang ke belakang dah dukung budak ni.. Penat wooo!!!!

Dah penat kan, ngan aku tak breakfast apa pagi tu, mmg dok mai ketaq dah.. Lapaq sgt...
Apa lagi, p makan la.. Kami makan nasi padang..

Makanan kat kedai ni ok jugak.. Sedap.. Ka sbb aku lapaq tu rasa cam sedap ja... Kalau tak caya hampa boleh tgk pic bawah ni...
'
'
'
'
 '
'
'
 Licin kami makan.. Hahaha... Yg tak bestnya, air mai lepas kami dah hbh makan... Lepas makan, kami terus check in hotel. Kami tinggal kat Hotel Guntur.

 Masa baru sampai kat hotel. Dok tunggu nk check in.. Time ni penat dh sbb baru ja balik dari Pasar Baru..

Katil ni kami 4 beranak tdoq... hehe.. Ok la hotel ni. Berdekatan dengan Kartika Sari.. tapi tak p pun Kartika Sari sbb aii is tensi ngan kembar.. Hahaha... Pak supir dah bgtau pukul 4 nnt tunggu kat lobi. Nak bawak p pusing2 bandar Bandung, Kami ni ikut ja la.. Siap kembar cepat2.. Masa p Bandung ni, time nap depa pun dah jadi haywire..  Depa tidoq pun sat2 ja kat dlm coaster.. 
Masa nak jalan2 kat tempat area bandung yg femes tu, aku tak turun pun, Aku dok dlm coaster ja sbb si adik baru ja tdoq.. Satg kalau aku gerak, mau nangis satg, so biaq ja la. Aku ja la tunggu si adik dalam coaster.. Yg lain2 depa pakat jalan2 la. Sbb aku tak turun time ni, aku pun tak tau nama2 jalan kat situ smua. Lepas tu, kami p makan mlm plak.. Kat Kedai Belacan.

Kedai ni best!! Sedap makanan kat situ.. Kat sini jugak la,kami celebrate bday SIL aku.. Surprise kan dia... Dan kat sini jugak la air mata aku menitis gara2 si kembar.. Kan aku hbq tadi depa tak tdq sat2 ja, lepas tu, dah mlm, depa buat angin la.. Aku jadi tensi sgt!!! Rasa cam nak balik penang malam tu jugak.. Hahaha.. Bawak anak kecik p berjalan ni, mmg la perlukan kesabaran yg tinggi...

 Time ni, dua2 dh ok.. Kena layan ja apa yg depa mau...

 Aku makan  x hbh pun sbb mungkin perut dah masuk angin kot... Sambung


12/2/2013
Aku dah tak ingat p mana plak hari ni.. Hahaha... Tu la lama sgt baru nak update,,,

 Yg ni kami kat Kampung Daun.. Tak makan pun sbb kena tunggu queue.. Just pusing2 dlm Kampung tu ja la.. Masa ni plak si adik dok skit perut.. Nasib baik la bawak ubat semua...

 Tengah tunggu budak ni buat kerak telur.. Sedap jugak... FIL beli 2, berebut makan. Lepas tu, kami p makan nasi padang lagi, Aku dah jemu makan nasi padang. Restoren ni kat sebelah rumah mode. Pic kat Rumah Mode tak dak sbb jalan2 saja. Malas nak shopping kat situ,org ramai gilos ok... Tambah si adik plak sakit perut. Lagi la rasa cam nak balik hotel la tu jugak..
Actually, kami ada singgah p Tangkuban Parahu.. Disebabkan camera dah kehabisan battery, so snap pic pakai DSLR SIL ja.. 

13/2/2013
Kami tidor di Hotel Cianjur dekat Puncak.. Ya Allah, mmg sejuk sgt.. Syok oo... Kat Puncak ni tak dak apa sangat.. Biasa2 ja.. Ni la hotel yg kami menginap tu.
 



Lepas tu, pagi tu kami bertolak ke Taman Safari Bogor.. Blh bagi makanan kat haiwan secara live. Semua haiwan kat sini berkeliaran. Kita cuma dok dlm kereta n bagi carrot ja kat haiwan2 ni.. Mmg luas sgt Taman Safari ni, Mcm2 ada dalam taman ni, berbaloi la ngan harga tiket nak masuk..




14/2/2013
Dari Bogor kami terus ke Jakarta plak. Ni kira malam akhir la di Indon..Kami menginap di Amaris Hotel.. Tgk hotel ni ok la.. cantik jugak..

 Ni baru sampai kat hotel. Dok tunggu bellman angkut barang2 kami. Nampak tak kat belakang tu?? Hehe.. Mmg banyak...


 Aku mmg tak puas hati dok hotel ni.. Ya Ampun, punya la kecik bilik ni. Mana la nak cukup untuk kami 4 beranak.. Aku masuk2 bilik ni, rasa cam tak blh nak bernafas, tak dak udara.. Mmg sempit sgt2..

 Almari pun xdak. Depa buat bahagian kecik ja tempat nak gntg baju smua.. Bilik ni untuk pasangan yg xdak anak blh la..

 Time nk nak check out dah.

 Dok tunggu pak supir angkut beg masuk van..
Lepas check out, pak supir terus bawa kami ke Mangga Dua Square.. Mmg mcm2 ada jual kat situ.. Dan aku rasa tempat ni mmg besaq sgt2... Penat berjalan... 

 Dh smp airport dah time ni.. Nak balik penang dah..

Ok, bye2 Indon...

Yang tu la percutian basi aku.. Dh lama dah p, baru ada masa nak update.. 
k,bye



1 comment: