12 January, 2015

Cerita-cerita

Happy 3rd week of new year!!
Happy schooling!!!

Rasa tak lambat lgi kot na nak nak wish bagai.. hihi...Ok..lama kot dah x cerita apa kat sini.. sejak ada reshuffle kat tempat keja ni, aku jadi lagi sibok. boleh blogwalking ja, kata nak taip2 ni smua nan ado.. masa x cukup.. dah balik umah, kena tengok2 jugak anak suami, keadaan rumah.. tambah plak si kembar lani, ada keja sekolah.. dok kena tgk depa buat keja sekolah, soh depa p mengaji, dah balik mengaji, depa nak makan plak, suap mkn, lepas tu salin baju smua, tidoq... dengan aku2 pun tidoq skali.. bila masa ntah nya nak update blog... cuti sabtu ahad??? oh sabtu ahad aktiviti aku full..  dr pg smp la ke mlm.. tahun lepas aku rasa cam tak reti nak manage time sgt, mcm kelam kabut.. hopefully this year x mcm tu la..rasa penat sgt sbb dok rushing smua...
Kita crita pasai kembar la na.. Alhamdulillah.. sejak p tadika baru depa tu, boleh kira la berapa kali depa buat angin kus-kus... selain tu, depa ok ja.. dah boleh baca, dah kira.. n dah boleh baca peter n jane.. im not expecting too much.. yang basic pn depa dah boleh, maknanya yg lain pun boleh jugak la.. cuma kena gilap lebih lagi la.. start cuti sekolah thn lps, depa mmg x pegang buku langsung, asyik ngan tab depa ja.. aku soh baca peter n jane, depa punya mengelat. mcm2 alasan depa nnt bagi kat aku.. tapi, aku kan mak yang hati kering skit, paksa jugak depa baca.. dapat la baca setengah jam utk dua org..
Sejak tukaq tadika ni, kembaq dijaga oleh mak aku sbb tadika depa tu halfday ja.. sejak mak aku jaga depa ni, badan semakin sihat, bulat, bambam.. siang, malam nak makan ja.. lepas makan, nak minum susu coklat dalam botoi susu plak.. mau badan tak naik mendadak...
Hari ni, 1st day sekolah, so cam biasa ada aksi drama swasta skit.. melalak bagai si kakak tu.. adik plak rilek.. tahun lepas, adik yg dok buat hal sgt.. tahun ni si kakak plak.. si kembaq ni selalu suka tukaq2 perangai depa... nak buat ramalan pun susah.. hihi...
Tadi cal cikgu depa, si kakak dah ok dah.. biasala 1st day mmg akan ada drama.. inshaAllah esok depa akan ok..

Nah sekeping pic twin untuk semua... lama dah kot xboh pic depa kat sini... ni yg paling latest la...


Ok, nnt kita crita lagi na...

bye...bye....